EMU- Danmarks læringsportal

 

Undervisningsministeriets hjemmeside med vejledning og download af læringsmål og undervisningsmaterialer tilpasset de enkelte fag og klassetrin.

EMU- Danmarks læringsportal

Madkulturen

 

Madkulturen er en institution under Miljø- og Fødevareministeriet, der er sat i verden for at give danskerne mod på bedre mad. På siden kan I finde en masse god information samt en imponerende samling af undervisningsmateriale rettet mod skolehaver.

Madkulturen

Københavns skolehaver

 

Dette undervisningsmateriale er samlet sammen som en del af Københavns Kommunes udbud ”Etablering, drift og vedligehold af urbane haver og lign. i København”, hvor TagTomat sammen med Foreningen Københavns Skolehaver og Kompostbudene er kommet med bud på, hvordan der kan skabes og testes forskellige typer af skolehaver i de københavnske folkeskoler og børneinstitutioner.

Københavns skolehaver

Smag på livet

 

Smag på Livet er et forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse og madhåndværk med det formål at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning. Her kan I få tilgang til en lang række spændende forskningsmateriale samt downloade en gratis læringsapp til brug i Folkeskolen.

Smag på livet

GOCOOK

 

Projektet GoCook er et af mange initiativer under overskriften Coop & Co, der skal sætte gang i de danske madværksteder og skabe flere og bedre madoplevelser. Projekt GoCook bliver løbende udviklet. De største dele af projektet er lige nu GoCook Smagekassen, som er Danmarks største skoleaktivitet, tv-udsendelserne ’Gorm og 100% din ret’, bogsystemet til madkundskab og kokkeskoleapp’en GoCook og gocook.dk.

GOCOOK

Skolehaver

 

En omfattende side, der samler gode historier om skolehaver i Danmark og udlandet.

Skolehaver

Tagtomat

 

Bag TagTomat står arkitekt og bybonde Mads Boserup Lauritsen, der i 2011 fik den ide at dyrke grøntsager i selvvandende plantekasser på taget af et skraldeskur i sin baggård på Nørrebro. Fænomenet TagTomat opstod, da Mads sammen med gårdlauget ville lave en workshop for kvarterets beboere og søgte Nørrebro Lokaludvalg om støtte til en planteworkshop. På siden kan I finde god inspiration til opstart af haver på skolen eller i byen.

Tagtomat

Haver til maver

 

Haver til Maver udvikler og udbreder skolehaver, og arbejder med fællesskabshaver i almennyttige boliger. Fokus er på styrkelse af børns madkunnen og madlavningslyst.

Haver til maver