Skal din klasse til at starte en mobil skolehave? Der kan være en hel del praktiske overvejelser, som er nødvendige at overveje, før I går i gang. I SAMMEN GROR VI vil vi gerne hjælpe Jer. I er altid velkomne til at kontakte os og få en snak, eller vi kan komme på besøg på skolen og give råd og vejledning. Her på siden har vi også samlet en række punkter, der er værd at overveje i opstarten:

  • Lav et skolehaveudvalg. Det kan bestå af både ledelse, lærere, pædagoger og forældre, der har interesse i at få fingrene i jorden og dyrke planter/lave mad, samt integrere det i en meningsfuld sammenhæng i undervisningen.
  • Udarbejd en plan for økonomi, årshjul for arbejdet med og i haven, samt involvering af de nødvendige ressourcer. Lav et forslag til, hvordan I kan fordele arbejdet og involvere andre - på skolen og måske også i lokalområdet.
  • Bliv hurtigt klar over de økonomiske rammer for projektet. Er der penge til at købe færdige højbede, eller skal I selv bygge haverne. Hvad med jord, frø, gødning og planter? Skal I kun dyrke ét år, eller skal der være midler til et flerårigt projekt?
  • Når økonomien er på plads, og arbejdskraften allokeret, så er det en god idé at lave en arbejdsdag med forældre og elever. Her kan I både orientere om arbejdet med haverne og lave praktiske opgaver.
  • Overvej, om I skal knytte lokale virksomheder, institutioner m.m. til projektet og lave forløb i Åben Skole.

Vi vil gerne hjælpe

I SAMMEN GROR VI har vi en god bunke af erfaring med os fra de skolehaveprojekter vi har startet op i 2016 og 2017. Vi hjælper Jer gerne med råd og vejledning i processen, uanset om det gælder fundraising til etablering, opbygning af selve haven, anskaffelse af jord, frø og planter eller udarbejdelse af dyrkningsforløb og madlavning med afgrøderne.