I SAMMEN GROR VI har vi arbejdet med udvikling af koncepter indenfor skolehaver siden 2015. Vores primære fokus har været at give alle skoler mulighed for at arbejde med haver og skabe synlighed for, hvordan man kan integrere fagene i havebaseret undervisning. Det gør vi ved at bringe haven ind i skolegården på en let og tilgængelig måde - det skal være nemt at komme i gang, og der skal være sikkerhed for, at eleverne får et fagligt udbytte.


Vores primære koncept til skoler hedder Mobile Haver - en pakkeløsning, hvor I får leveret alt, hvad der skal til for at få dyrkningen til at fungere. Pakkeløsningen består af fire plantekasser på hjul, vejledning om køb af økologisk jord, gødning, frø, planter, haveplan, adgang til et on-line idékatalog til undervisning og arbejdet med haverne samt instruktionsvideoer.

Mobile Haver er velegnet til alle klassetrin og kan passes ind i mange fag, dog anbefaler vi primært natur/teknik, madkundskab, dansk og matematik.

Som et specielt tillæg har SAMMEN GROR VI udarbejdet et forløb med en række COOP butikker, hvor der er særlig fokus på økologi, madens vej fra jord til bord og nye smagsoplevelser.